Consells per a preparar el recorregut de la Marató

42.195m de planificació energètica i emocional

Quan només queda una setmana per a la Marató de Barcelona, amb la feina física feta i somiant l’arribada tant com puc, arriba l’hora de preparar el recorregut per tal de treure de la llista d’incerteses un altre factor i començar a entrar en la fase de mentalitat de cursa.


Durant el dia D ja hi haurà prou factors que em poden jugar en contra -nervis, temps, nit abans…- com per no parar atenció al recorregut. Per tant, amb la intenció de tenir tantes coses controlades com sigui possible, m’assec davant del mapa de la cursa i estudio per on correré. Jo em centro d’una banda en la planificació energètica i de l’altra en la planificació emocional.

Energia a base de recompenses

L’estudi orogràfic del terreny és important però la meva recomanació és que les pujades, el vent i els girs més pronunciats no ens ofusquin. Per mi és més important i més profitós fixar-se en el recorregut i buscar-hi recompenses. Hi ha les recompenses del terreny: petites baixades, les recompenses paisatgístiques: llocs emblemàtics o dels quals guardo un bon record, i les recompenses d’avituallament: la beguda isotònica, els gels energètics, una mica de fruita…

És per això que recomano localitzar petites baixades on descansar -Diagonal, Tarragona, Sardenya, Rambla Prim, Via Laietana-, llocs especials de la ciutat -allà on…-, i punts d’avituallament clau -després del Pg. de Gràcia, al girar a Fabra i Puig, al Fòrum, abans de Via Laietana, al començar el Paral·lel- amb l’objectiu de trossejar el recorregut i introduir-hi petites etapes i petits objectius que ens ajudin a avançar conquerint-los. D’aquesta manera us asseguro que els 42.195m impressionen menys.

Energia a base d’ànims, suport, confiança i somriures

Com sabeu no tota l’energia s’aconsegueix agafant empenta a les baixades o a cop de glucosa directe a la sang. I en una cursa com una Marató l’energia emocional és clau per a treure forces d’on sembla que no en queden, per fer els primers quilòmetres amb frescor a les cames, per passar-ne d’altres sense adonar-se’n, per saltar el mur i per esvair tots els dubtes que poden aparèixer.

I això també es pot planificar analitzant el recorregut i comptant amb l’ajuda dels amics. Per a fer-ho cal tenir en compte tres coses:

  1. El mapa dels punts d’animació oficials, la Marató compta amb 35 grups d’animació que ho donaran tot per a animar als corredors.
  2. Els punts d’aglomeració de gent: la sortida, el final de Tarragona, el Passeig de Gràcia, la baixada per la Sagrada Família, la volta a Fabra i Puig, la pujada per Lluís Companys, la Plaça Catalunya, la Via Laietana i el Paral·lel; es tracta de llocs ideals per viure un bany de masses.
  3. Els punts d’animació personalitzats: a més a més, sempre ajuda i anima molt situar a familiars i a amics a diferents llocs del recorregut. Cal dir-los una franja horària -no massa ajustada, per no tenir la pressió del temps- i somriure al veure’ls, picar-los la mà i fins i tot fer-los algun gest indicant-los que tot va bé. De debò que això dóna molta energia!

Finalment, també he de dir que la gent de Barcelona surt al carrer a veure els corredors de la Marató i que, encara que siguin desconeguts, qualsevol persona està disposada a animar sense que ningú li demani, però també a fer-ho més fort si un corredor li demana ànims amb un gest.

Us asseguro que amb una bona planificació energètica i emocional, la Marató és una experiència encara millor. I si em voleu ajudar a mi, només m’ho heu de dir i buscarem un lloc del recorregut a prop de casa vostra i us diré a quina hora espero passar per allà.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s