Prepara la Cursa Barça 2015

5 consells per començar la temporada

La temporada comença quan n’hi ha que encara van amb xancletes i banyador. Però la veritat és que també n’hi ha molts que fa setmanes que es calcen les vambes i surten a córrer i a combatre la calor. La Cursa Barça inaugura el calendari i serveix per veure com se’ns ha posat l’estiu, com arribem al setembre i què cal que ens posem a treballar.


Just després de l’operació tornada, havent treballat el moreno per a esborrar la marca de la samarreta i els pantalons curts, encara amb olor de sal o de muntanya i potser fins i tot sense haver tingut la possibilitat de torturar a ningú amb les fotografies de les vacances, ens trobarem al Camp Nou per córrer la primera cursa de la temporada una setmana abans de la de la Mercè. El calendari comença fort i, per a què també comenci bé, tindré en compte això:

1- L’objectiu és buscar sensacions

Com que tot just acaba de començar el setembre, ha estat un estiu molt calorós i el circuit no és ideal per a fer un bon crono, la Cursa Barça ens ha de servir per saber com estem, per a fer-nos una petita revisió d’inici de curs. El rellotge ens ajudarà a mesurar sensacions més que no pas a perseguir un temps; amb aquesta calor i un circuit que ara puja i ara baixa seria poc sensat intentar res més.

2- Pujada per començar i per acabar

Tant a l’inici com al final de la Cursa Barça hi ha dues pujades en les que hem de tenir cap i entendre que: 1) a la primera hem de reservar per no comprometre tota la cursa i 2) a l’última hem de córrer progressivament per a què ens quedi esprint pels últims metres. Tot anirà bé si aquestes dues pujades van bé, si no… tocarà patir.

3- Grans avingudes per esgarrapar segons

Si volem esgarrapar alguns segons, exigir-nos una mica, agafar ritme, buscar sensacions, posar-nos a prova uns metres el lloc ideal per fer-ho és baixant les avingudes Diagonal i Josep Tarradellas. El desnivell negatiu i l’amplitud de la calçada són bons per a provar-ho.

Però a més a més aquestes avingudes també ens serviran com a termòmetre per a saber com estem. Si a la Diagonal, tot i la baixada, ens fallen les forces… sabrem que hem volgut córrer massa a l’inici de la cursa i haurem d’aprofitar el descens de 3.5km per a recuperar-nos de cara a la segona part de la cursa.

4- Entre Les Corts i L’Hospitalet

Tornarem a veure el camp del Barça des de Travessera de Les Corts i passarem de llarg per entrar a L’Hospitalet i fer una mica de Carretera de Collblanc abans de tombar cap a Cardenal Reig. Quan hi siguem podrem agafar una mica de ritme abans d’encarar l’última pujada, per Arístides Maillol i la volta al Camp Nou, que serà llarga i dura.

5- Compte amb la volta al Camp Nou

Després d’una pujada per arribar a l’entrada del Camp Nou no hem de caure en l’error que això ja ho tenim. La volta a l’Estadi és de més de mig quilòmetre i cal que regulem les forces bé per a llançar l’esprint en el moment adequat, sinó se’ns pot fer eterna i ens pot costar més segons que qualsevol de les pujades que haguem fet. Una bona referència que podem tenir és saber que la línia de meta estarà després del segon pont, gairebé al final de la vidriera de tribuna. Tant bon punt veiem l’arc de meta, ens podrem començar a buidar.

I jo què?

Jo he fet una mica de vacances aquest estiu. El cos ho demanava i el cap també, i és que la primavera va ser molt dura! Així que tot just m’he calçat les vambes fa ben por per preparar les últimes setmanes abans del gran repte de finals de mes, ja en parlarem.

Un comentari Digues la teva

  1. lluiscapde ha dit:

    Moltíssimes gràcies pels teus consells. Ho he tingut tot en compte i he gaudit en la meva estrena. Et deixo la crónica:

    https://funkyleader.wordpress.com/2015/09/06/cursabarca2015/

    M'agrada

Deixa un comentari